© 1999-2020 Travecon HB
Nyheter
mar 22
Travecon har fått ett nytt kontrakt på byggledning beläggning i Dalarnas län under 2013. Beställare är Trafikverket
Tjänster Travecon har en bred kompetens inom vägsektorn och kan erbjuda kvalitativa tjänster. Nedan följer de tjänster som vi har att erbjuda dig som kund. Skulle du önska se referensobjekt för en viss tjänst så använd länken vid rubriken.
Travecon utför ett flertal olika typer av besiktningar, däribland besiktning av asfaltbeläggningar och förstärkningsobjekt främst på vägar.
Travecon utför byggledning på förstärknings- och beläggningsprojekt.
Facklitteratur (Länk till referenser)
Travecon har medverkat som medförfattare och redaktör för handböcker om asfaltbeläggningar, t ex ”Råd för val av beläggning med hänsyn till miljön” och ”Handbok för val av beläggning”.
Travecon har medverkat i flera FoU projekt bl a REFLEX, som handlar om stålarmering i vägar, CTI som handlar om variabelt däckstryck på tunga fordon i syfte att minska vägars nedbrytning och ROADEX som handlar om att försöka lösa problem på lågtrafikerade vägar i Europas Norra Periferi.
Kvalitetskontroll (Länk till referenser)
Travecon har granskat handlingar och entreprenörers kvalitetskontroll bl a i Trafikverket Region Norr.
Travecon har som underkonsult till Roadscanners utfört ett flertal projekteringar, bl a för Funktionsentreprenad avseende underhåll av beläggning och vägmarkering på E4 i Trafikverkets Region Öst samt flera objekt med beläggnings- och förstärkningsarbeten i Trafikverket Region Norr.
Skadeutredning (Länk till referenser)
Ibland uppstår skador ovanligt tidigt på olika typer av objekt, och orsaken till skadorna kan vara svår att identifiera. Då finns möjligheten att göra olika typer av undersökningar med hänsyn till beläggningstyp, skadetyp, trafik mm för att fastställa den sannolika orsaken till de uppkomna skadorna.
Teknisk Rådgivning (Länk till referenser)
Teknisk rådgivning kan ges för val av beläggning, provtagning, kvalitetskontroll, mm.
Svante Johansson, Travecon har varit lärare på kurser i asfaltbeläggning, ATB VÄG, provtagning mm och även haft en del kurser i asfaltbeläggning i egen regi.
Översättning (Länk till referenser)
Travecon har utfört översättningar från svenska till engelska av flera rapporter i ROADEX och av metodbeskrivningar för provning av asfalt åt Trafikverket.
Logga In